Skip to main content

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr kalfsmuis
  • 50 gr gedroogde ham
  • 10 gr verse salie
  • 1 dl Marsala
  • 1 dl kookroom
  • 1 dl runderbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Voeg de marsala en de runderbouillon samen en laat dit rustig inkoken tot de helft. Op dat moment wordt de room toegevoegd en ook dit nieuwe mengsel zal weer tot de helft ingekookt worden. Dit zal zeker een minuut of 10 duren. Ondertussen kun je beginnen met de voorbereiding van de kalfsmuis, houd de saus in de gaten. Maak knoflookolie door de knoflook fijn te snijden en te vermengen met olijfolie. Snijd de kalfsmuis haaks op de draad in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm. Plet de plakken (plak vlees neerleggen, folie erop en voorzichtig pletten met steelpan) en leg vervolgens in de knoflookolie. Laat het vlees ongeveer 15 minuten marineren.

Grill in een hete grillpan het vlees kort op één zijde en leg ze vervolgens met de gegrilde zijde naar beneden op een bakplaat of ovenschaal naast elkaar. Leg 1 blaadje salie op elke portie kalfsvlees. Leg hier een plakje ham overheen en zet eventueel vast met ‘n prikkertje. Schik de saltimbocca’s dakpansgewijs in een ovenschaal. Gaar de saltimbocca’s af in de oven gedurende 5 a 8 minuten. Breng de Marsalajus op smaak met peper en zout. Schenk de saus uit over de saltimbocca’s.