Bereidingstijd
90 minuten voor 4 personen
Ingrediënten
- 200 gram kippendijen
- 100 gram aardappels
- 125 gram champignons
- 125 gram wortels
- 1 dl gevogeltebouillon
- 25 ml olijfolie
- 50 gram mangochutney
- 2 laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- zout en een paar zwarte peperkorrels
Bereidingswijze
Snijd de kip in gelijke stukjes en bestrooi met zout. Verhit wat olie in een pan en bak de kip in de hete olie tot deze mooi bruin is. Voeg de tijm, laurierblaadjes, pepers en de chutney toe aan de kip en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen.
Schil de aardappels en de wortel en snijd deze in schijfjes en leg eerst de aardappels en daarna de schijfjes wortel op de kip. Giet vervolgens de bouillon hierover heen en laat het 45 minuten sudderen.
Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Voeg als laatste de champignons toe aan het geheel en laat vervolgens nog 10 minuten op laag vuur doorkoken. Breng op smaak met peper en zout